MAÜ-ÇÖZMER

Türkiye’de Bir İlk: Glutensiz Ürünler Kafe Fırın Açıyoruz

Üniversitemiz Gastronomi ve sağlıklı beslenme alanında önemli bir çalışmaya daha imza attı.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi hazırlandı.

Türkiye’de Bir İlk: Glutensiz Kafe Fırın
Üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olan Glutensiz Ürünler Kafe Fırın, üniversitemiz kampüsünde çölyak rahatsızlığı ve gluten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glutensiz beslenmeyi tercih edeceklere hizmet verecek.
Dünya Bankası destekli Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hayata geçirilecek olan "Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/ Glutensiz Kafe Fırın” projesinin sözleşmesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç tarafından imzalandı.

Glutensiz Ürünlere Erişmek Ucuz ve Kolay Olacak
Glütensiz beslenme zorunluluğu olanların en çok güçlük çektiği durum olan ihtiyaç duydukları glütensiz ürünlere erişme ve uygun maliyete alma sıkıntısı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. İbrahim Özcoşar, Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bu sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.
Özcoşar, Turizm Fakültesimizin hazırladığı “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları bünyesinde açılacak Glutensiz Ürünler Kafe Fırın ile glutensiz ürünlere erişmenin ucuz ve kolay hale geleceğini sözlerine ekledi.

Rektörümüz Özcoşar, projeyi hazırlayan Turizm Fakültesine ve “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adım Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesinin hazırlanmasında emeği geçen bütün proje ekibine teşekkür etti.