Türk Mutfağı’nın zenginliğini ve yerel değerlerini tanıtmak amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi.
Geleneksel tatların yaşatılmasına ve genç kuşaklara aktarılmasına yönelik düzenlenen etkinliğe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Temiz, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Turizm Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, hem Mardin’e özgü geleneksel lezzetler davetlilerin beğenisine sunuldu hem de kültürel birikimin paylaşılması sağlandı.
MAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Topluluğu ve topluluk danışmanı Öğr. Gör. Yavuz Yalçın tarafından hazırlanan etkinlikte, Turizm Fakültesi'nin coğrafi işaret tescilini alarak tescillediği üç yöresel lezzet olan Alluciye, Irok ve Harire davetlilerin beğenisine sunuldu.
MAÜ öğrencileri, ikram edilen yemeklerin tadımlanmasının yanında hazırladıkları yemeklerin tarihçesini, kültürel anlamını ve hazırlanış süreçlerine ilişkin bilgileri katılımcılara aktardı.
Bu anlamlı gün, üniversite mensupları ve öğrenciler tarafından büyük beğeni toplarken, geleneksel mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından da örnek bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.