MAÜ-ÇÖZMER

Temiz Çevre MAÜ’lü Öğrencilerin Ellerinde

Üniversitemiz BESYO öğrencileri Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında hocalarıyla birlikte Mardin’in mesire alanlarında ziyaretçilerin ayrılırken arkalarında bıraktığı çöpleri toplayıp doğayı temizlediler.

BESYO Spor Yöneticiliği bölümü 2. Sınıf öğrencilerimiz, Gönüllülük Çalışmaları Dersi Hocası Doç. Dr. Abdullah Altunhan ve Danışman Hoca Araştırma Görevlisi Muhammed Şahin ile birlikte Mardin'in doğal mesire alanlarından Gurs Vadisi şelale bölgesinde temizlik etkinliği gerçekleştirdiler.

Piknik ve gezi için bölgeye gelen vatandaşların ayrılırken arkalarında bıraktıkları çöpleri temizleyen öğrencilerimiz "Temiz Çevre Bizim Ellerimizde" sosyal mesajını verdiler.

Yaz dönemi boyunca yerli ve yabancı birçok misafire ev sahipliği yapan mesire alanlarının bırakılan çöpler nedeniyle hem doğaya zarar verildiğimi hem de en çirkin görüntüler oluştuğunu söyleyen öğrencilerimiz vatandaşlara çağrıda bulunarak daha temiz bir Mardin için duyarlı olalım dediler.