MAÜ-ÇÖZMER

Rektörümüz ABD’de Türk Festivali ve Eğitim Fuarına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Süleyman Şanlı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi İrem Karamık Kaya ile birlikte Amerika Birleşik Devletlerine bir ziyarette bulunarak çeşitli kültürel ve akademik temaslar gerçekleştirdi.

MAÜ Heyetimiz ilk olarak ABD’nin Chicago şehrinde ilk kez düzenlenen Türk Festivali’ne katıldı. Burada Chicago Başkonsolosu Engin Türesin ile görüşen Rektörümüz Özcoşar ve beraberindekiler Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ve Zakat Vakfı’nın kurucusu Halil Demir ile de bir araya gelerek Üniversitemizi tanıttılar.
Görüşmelerde, Wisconsin bölgesinin hayvancılıkla ön plana çıkması nedeniyle Üniversitemiz ile Eğitim Ataşeliği arasında kısa süreli eğitim elemanı değişikliği yapılabilmesi konusu da değerlendirildi.

New York’ta Üniversitemiz Öncülüğünde Uluslararası Çalışma Yapılacak
New York Türk Evini ziyaret eden Rektörümüz Özcoşar Başkanlığındaki MAÜ Heyeti Milli Eğitim Bakanlığı New York Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Şamil Öçal ile görüştü.
Üniversitemizin Süryaniyat alanındaki çalışmalarının gündeme geldiği görüşmede Süryaniler özelinde yapılacak çalıştay, konferans, sempozyum v.b. uluslararası bir çalışmanın New York’taki Türk Evi’nde düzenlenebileceği konusunda fikir birliğine varıldı.
MAÜ Heyeti Amerika’da son olarak bu yıl 75.si New Orleans kentinde düzenlenen NAFSA Kuzey Amerika Eğitim Fuarı’na katıldı.
Burada diğer Türk üniversitelerinin Rektörleri, Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri ile Kuzey ve Güney Amerika üniversiteleri ile görüşmeler yapan Rektörümüz Özcoşar, Erasmus+ KA171 Programı kapsamında olası işbirliklerini konuştu.
Görüşmeler sonunda San Diego State University, Penn State University, Art Academy of Cincinnati, Duke University, Ohio University ve University of Peru ile akademik çalışmalarda birlikte çalışma konusunda mutabakata varıldı.
NAFSA Kuzey Amerika Uluslararası Konferans ve Eğitim Fuarlarında ayrıca Üniversitemizin Uluslararası Eğitim alanında görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak için bilgilendirme çalışmaları da yapıldı.

Üniversitemiz Yurtdışında Mardin’in ve Ülkemizin Tanıtımına da Katkı Sağlıyor
Yurtdışında gerçekleştirilen etkinliklere özel olarak davet edilen Üniversitemizin yurt dışında Mardin’in ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağladığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörleri ile birlikte yaptıkları Amerika ziyaretinde oldukça verimli görüşmeler ve işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
Rektörümüz Özcoşar, ABD'de bulundukları süre boyunca kendileriyle yakından ilgilenen bütün yetkililere teşekkür etti.