MAÜ-ÇÖZMER

Öğrencilerimiz Haşimoğlu Geri Dönüşüm Tesisini Ziyaret Etti

Üniversitemizin Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü ve Sıfır Atık ve Çevre Öğrenci Topluluğu, Midyat'ta bulunan Haşimoğlu Geri Dönüşüm Tesisini ziyaret etti.

Geri dönüşüm ve çevre gezisine Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Öğr. Gör. Durmuş Ali Tekdamar ile Koordinatör Yardımcıları Mehmet Beşir Büyüktaş ve Abdulbasıt Barık da katıldı.

Çevre konularına olan farkındalığı artırmak ve geri dönüşüm süreçleri hakkında detaylı bilgiler almak amacıyla düzenlenen gezide Mardin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Ramazan Uçar ile Çevre Mühendisi Kadir Akkurt, Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü personelimize ve Sıfır Atık ve Çevre Öğrenci Topluluğu öğrencilerimize çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında sunumlar yaptılar.

Sunumun ardından, Haşimoğlu Geri Dönüşüm Tesisi personeli rehberliğinde Haşimoğlu Geri Dönüşüm Müzesi gezildi. Müze turunun ardından, tesis içerisinde yer alan birçok atık türü ile ilgili geri dönüşüm yöntemleri, süreçleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Öğrencilerimiz, Haşimoğlu Geri Dönüşüm Tesisi gezisi sonunda elde ettikleri bilgilerle çevre sorunlarına karşı daha etkin çözümler üretebilecekleri konusundaki motivasyonlarını artırdıklarını belirttiler.

Düzenledikleri etkinliğin, öğrencilerin çevre bilincini artırdığını ve sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmelerine önemli bir katkı sağladığını belirten Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Öğr. Gör. Durmuş Ali Tekdamar, bu tür etkinliklerin, üniversite öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra çevre bilinci oluşturarak toplumsal sorumluluklarını da yerine getirmelerine olanak tanıdığını sözlerine ekledi.