MAÜ-ÇÖZMER

Mitoloji Kongremiz Açış Programıyla Başladı

Edebiyat Fakültemiz ve Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitümüz işbirliğinde Uluslararası Mitoloji Kongresi düzenliyoruz.
Uluslararası Mitoloji Kongremiz Kampüs Merkezi Derslikte bulunan Kültür Merkezimizde düzenlenen açış programıyla başladı.

Açış Programına Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Yılmaz Demirhan, Edebiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yunus Cengiz, Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitümüz Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kırkan, yurtiçinden ve yurtdışından akademisyenler, bilim insanları, hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı.
Açış konuşmalarını gerçekleştiren Kongre Koordinatörleri Prof. Dr. Yunus Cengiz ve Doç. Dr. Ahmet Kırkan tarafından Uluslararası Mitoloji Kongremiz ile ilgili bilgiler verildi.
Açış programında Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Yılmaz Demirhan da bir selamlama konuşması yaptı.

Demirhan: “Mitlerin Menbaı Olan Kadim Mardin’de Bu Çalışmanın Yapılması Anlamlı”
İnsanlık yaşamının gelişimine etki etmiş, insanın tarihle bağını kuran Mitlerin membaı olan Mardin gibi bir coğrafyada bu konunun ele alınacak olması çok önemli olduğunu belirten Rektör Vekilimiz Demirhan, kongremizin hakikate, iyiliğe, gelişime, gerçekliğe, mevcut sorunların çözümüne vesile olmasını dileyerek Edebiyat Fakültesi Dekanımız ve Kongre Düzenleme Başkanımız Prof. Dr. Yunus Cengiz ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Kırkan hocalarımız nezdinde kongre düzenleme heyetimize, bildiri sunmak üzere kongreye şehir dışından ve üniversitemizden katılım sağlayan hocalarımıza, salonu doldurmak suretiyle açılış programımıza teşrif eden herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
Rektör Vekilimiz Demirhan, kongre çıktılarının başta ilgili akademik alan olmak üzere bütün disiplinlere ve ülkemize faydalı olmasını temenni ederek konuşmasını sona erdirdi.

Kongre İki Gün Kampüs Kültür Merkezinde Devam Edecek
Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitümüz ve Edebiyat Fakültemiz işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Mitoloji Kongremiz ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden 200'ü aşkın akademisyen ve bilim insanının katılımıyla çevrim içi ve yüz yüze oturumlarla iki gün boyunca devam edecek.