MAÜ-ÇÖZMER

Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı Artık Mardin Coğrafi İşaretli

Kadim Mardin mutfağına ait yemekler Üniversitemizin çalışmaları sonucu tescillenmeye devam ediliyor.
Unutulmaya yüz tutmuş Mardin yöresine özgü Alluciye ve Fırkiye yemeklerinin ardından Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı da Üniversitemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucu tescillenerek Coğrafi Tescil İşareti aldı.

Mardin’in Kadim Yemekleri Artık Coğrafi Tescilli
Mardin’in gastronomik değerleri Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın tescillenip Coğrafi İşaret alması ile ilgili müjdeli haberi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özçoşar kamuoyuyla paylaştı.
Üniversitemiz olarak yürüttüğümüz bütün faaliyetlerde, üniversitemiz Kadim Mardin şehrimize nasıl faydalı olabilir düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Rektörmüz Özcoşar, gastronomik çalışmaları da bu kapsamda yürüttüklerini ifade ederek Mardin’in iki önemli gastronomik değeri olan Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın Coğrafi İşaret almaya hak kazandığını belirtti.

Özcoşar: “Mardin Gastronomik Anlamda Hakettiği Yere Yürüyor”
Kadim Mardin şehrinin adım adım gastronomik anlamda hak ettiği yere yürüdüğünü anlatan Rektörümüz Özcoşar, Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın Coğrafi İşaret alarak tescillenmesi süreci boyunca emeği geçen Turizm Fakültemize ve Üniversitelerinin Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimine teşekkür etti.