MAÜ-ÇÖZMER

GÜN DOĞMADAN Tiyatro Oyunu Bu Akşam Rektörlük AKM’de

Filistin'deki soykırıma karşı toplumun farkındalığını geliştirmek için Yazar Yusuf KAPLAN danışmanlığında Medeniyet Tasavvuru Okulu tarafından hazırlanan GÜN DOĞMADAN tiyatro oyunu Üniversitemiz ev sahipliğinde bu akşam Mardin'de gösterime giriyor.

Tiyatro, Türkiye'den turistik sadece turistik bir gezi için Filistin'e giden, gezerken kaybolan ve kayboldukları andan itibaren Mescid-i Aksa'nın gerçek hikayesi ile karşı karşıya kalarak bütün yaşananlara şahit olan Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış hikayesini anlatıyor.

Ücretsiz olarak Mardinlilerle buluşacak olan GÜN DOĞMADAN tiyatro oyunu 17 Ocak Çarşamba (Bugün) akşamı saat 20.00’de.

Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor.

Oyunun müziklerini besteci Yücel Arzen hazırlıyor.