MAÜ-ÇÖZMER

Filistin’i Anlatan Gün Doğmadan Tiyatro Oyunu Rektörlüğümüz AKM’de Sahnelendi

Filistin'deki soykırıma karşı toplumun farkındalığını geliştirmek için Yazar Yusuf Kaplan danışmanlığında Medeniyet Tasavvuru Okulu tarafından hazırlanan Gün Doğmadan tiyatro oyunu Üniversitemiz ev sahipliğinde Rektörlüğümüz AKM salonunda Mardinli izleyicilerle buluştu.

Tiyatro oyununa, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yılmaz Demirhan ve Prof. Dr. Reşit Yıldız, Genel Sekreterimiz Eyyup Birkan, Genel Sekreter Yardımcımız Ender Altun, yöneticilerimiz, hocalarımız ve Mardinli vatandaşlar katıldı.

Gün Doğmadan tiyatro oyunu, Türkiye'den turistik sadece turistik bir gezi için Filistin'e giden, gezerken kaybolan ve kayboldukları andan itibaren Mescid-i Aksa'nın gerçek hikayesi ile karşı karşıya kalarak Filistin’de yaşananlara şahit olan Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış hikayesini anlatıyor.

Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor. Oyunun müzikleri besteci Yücel Arzen tarafından hazırlandı.

Tek perde olarak sahnelenen ve komedi ile dram türünü başarılı bir şekilde bir araya getiren Gün Doğmadan tiyatro oyunu bütün izleyicilerden tam not aldı. İzleyiciler oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.