MAÜ-ÇÖZMER

Dünya Çölyak Gününde Çölyaklı Öğrenciler ve Aileleri Üniversitemizde Buluştu

'Glütensiz Yaşam Dostu Üniversite ve Çölyak Dostu Kampüs' olan Üniversitemiz 9 Mayıs Dünya Çölyak Gününde örnek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Glütensiz beslenme zorunluluğu olan çölyaklı öğrenciler ve aileleri Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında hoca ve öğrencilerimiz tarafından kendileri için hazırlanan glütensiz kahvaltıda buluştu.

Glütensiz kahvaltı etkinliğine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf Doğan, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Lokman Toprak, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocalarımız ve öğrencilerimiz, çölyaklı öğrenciler ve çölyaklı öğrencilerin aileleri katıldı.

Türkiye’nin Glütensiz Şefi olarak tanınan ve yurtiçinde ve yurt dışında glütensiz beslenme ve gıda üretimi üzerine eğitimler veren Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, etkinliğin üniversiteler arasında bir ilk olduğunu ve bütün yiyeceklerin uygulama mutfağında hocalar ve öğrenciler tarafından büyük bir hassasiyet ile hazırlandığını söyledi.

Glütensiz Şef Engin, öğrencilere ve ailelere glütensiz beslenme ile ilgili de önemli bilgiler verdi.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Glütensiz Kahvaltı etkinliğimiz öğrenci ve ailelerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.