MAÜ-ÇÖZMER

AB Türkiye Delegasyonu Üniversitemizi Ziyaret Etti

AB üyesi ülkelerin büyükelçi yardımcılarından oluşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu üniversitemizi ziyaret etti.

Avrupa Birliği Türkiye Heyeti Başkanı Jurgis Vilcinskas başkanlığındaki heyet Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz Demirhan tarafından kampüste karşılandı.
AB üyesi ülkelerin büyükelçi yardımcılarından oluşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Heyetiyle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz Demirhan başkanlığında Senato Toplantı salonumuzda bir toplantı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yılmaz Demirhan tarafından AB Türkiye Delegasyonuna üniversitemizin uluslararası akademik çalışmalarıyla ve işbirliği içinde yürütülen projelerle ilgili bilgi verildi. Ayrıca Üniversitemiz bünyesinde kurulan Kudüs ve Filistin Lisansüstü programı, Yaşayan Diller Enstitüsü hakkında de heyete açıklamalarda bulundu.
Üniversitemiz bünyesinde yürütülen akademik çalışmaların yanı sıra, heyete uluslararası dergilerimiz, uygulama araştırma merkezlerimiz ve koordinatörlüklerimiz ile ilgili bilgiler de veren Rektör Yardımcımız Demirhan 7 Ekim sonrası israilin Gazze’de sürdürdüğü işgal ve katliamlara tepki olarak üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik ve eylemlerle ilgili de heyete paylaşımlarda bulunarak bütün insanlık vicdanını rahatsız eden bu soykırımın bir an önce sona emesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa Birliği Türkiye Heyeti Başkanı Jurgis Vilcinskas ise üniversitemizi özellikle ziyaret edip, delagasyona tanıtmak istediklerini, çeşitli alanlarda iş birliklerinin arttırılması için iletişimi sürdürmek istediklerini belirtti. Yaşayan Diller Enstitüsü gibi bir akademin birimin üniversite bünyesinde kurulmuş olmasının heyetin dikkatini çektiğini ifade etti.
Avrupa Birliği Heyetiyle işbirliği içinde yapılabilecek uluslararası çalışmalar ve projeler de toplantıda görüşüldü.